Aanvullende algemene vorming

Ben je één van de vele volwassenen die geen Diploma Secundair Onderwijs heeft en je wilt dat diploma graag behalen om verder te studeren, beter te presteren op de arbeidsmarkt, of gewoon voor jezelf? Dan biedt hét CVO je die mogelijkheid.

Het behalen van jouw Diploma Secundair Onderwijs bestaat uit twee belangrijke opleidingen: Aanvullende Algemene Vorming en een diplomagerichte opleiding. Wie beide onderdelen succesvol beëindigt, behaalt een volwaardig Diploma Secundair Onderwijs.

 

Deel 1: Aanvullende Algemene Vorming

Aanvullende Algemene Vorming (AAV) is een modulaire opleiding. Dat betekent dat je zelf gedeeltelijk de duur van jouw cursus bepaalt, afhankelijk van het aantal modules dat je per schooljaar wenst te volgen.

Een belangrijke troef in ons centrum is dat de opleiding AAV thematisch aangeboden wordt. In het thematisch onderwijs worden de verschillende modules verwerkt en bieden wij lessen aan die voldoen aan de interesses en de leefwereld van de cursist. Modules die aan bod komen zijn onder andere wiskunde, Nederlands, maatschappij, wetenschappen, cultuur, samenwerken, een moderne vreemde taal enzovoort. Door het inrichten van gecombineerd onderwijs, waarbij een aantal lessen in contactonderwijs en een aantal in afstandsonderwijs aangeboden worden, krijg je de kans om de opleiding gemakkelijk te combineren met een gezin en een job.

Aanvullende Algemene Vorming biedt ook een minimum- en een uitbreidingstraject aan. Het minimumtraject is gericht naar cursisten die als streefdoel hebben hun Diploma Secundair Onderwijs te behalen. Het uitbreidingstraject is een goede voorbereiding voor cursisten die, na het behalen van hun Diploma Secundair Onderwijs, wensen verder te studeren.

 

Vrijstellingen

Heb je reeds attesten behaald in andere centra voor volwassenenonderwijs of bij de examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap, dan kun je in aanmerking komen voor vrijstellingen.

Misschien heb je ooit een cursus gevolgd of bepaalde kennis verworven voor een bepaald vak waar je geen officieel bewijs van hebt, dan kun je bij ons een vrijstelling verkrijgen na het afleggen van een vrijstellingsproef.

Alle informatie over vrijstellingen en vrijstellingsproeven, krijg je op de infosessie en de trajectbespreking met de opleidingscoördinator. Tijdens de trajectbespreking word je persoonlijk begeleid om een opleiding te volgen die voldoet aan uw wensen en noden.

Data vrijstellingsproeven

De vrijstellingsproeven voor schooljaar 2019-2020 semester 2 zullen plaatsvinden in januari 2020.

Wil je bijkomende informatie over de data van de vrijstellingsproeven, gelieve dan contact op te nemen met de opleidingscoördinator lien.lelieur@hetcvo.be .

 

Deel 2: diplomagerichte opleidingen

De diplomagerichte opleidingen die, samen met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, leiden tot een volwaardig Diploma Secundair Onderwijs zijn bepaald door de Vlaamse overheid.

In hét CVO bieden wij de volgende opleidingen aan:

 • Secretariaatsmedewerker
 • Medisch administratief bediende
 • ICT en administratie
 • Zorgkundige
 • Lasser monteerder
 • Plaatwerker
 • Koetswerkhersteller
 • Interieurbouwer
 • Fietshersteller (in combinatie met de opleiding Mecanicien bromfietsen en tuinmateriaal, die je in een ander CVO kunt volgen)
 • Mode maatwerk

Voor de diplomagerichte opleidingen kan je ook vrijstellingen verkrijgen door werkervaring of vroeger gevolgde cursussen of opleidingen.

Geïnteresseerd?

Kom langs naar één van onze infodagen in campus Fortstraat 47 te Oudenaarde.

 • donderdag 9 januari 2020 doorlopend tussen 18u - 20u
 • zaterdag 18 januari 2020 doorlopend tussen 10u - 12u

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de opleidingscoördinator door te bellen naar 0486 22 80 03 of te mailen naar lien.lelieur@hetcvo.be

 

 

De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Share
Share