Zorgkundige


Waar

Campus Ninovestraat Ronse

Wat

De zorgkundige werkt in een verzorgingsinstelling of in de thuisverpleging. Hij of zij helpt de verpleegkundige bij de zorgverlening aan patiënten of bewoners in een gestructureerde zorgequipe onder toezicht van een verpleegkundige. Dit kan zowel ambulant, thuis, als in een verzorgingsinstelling.

De opleiding ‘zorgkundige’ loopt over 5 semesters. In de eerste 2 semesters ligt de focus op communicatief gedrag, logistieke basisvaardigheden in de zorgsector, EHBO, hef-en tiltechnieken, onderhoud, begeleide intervisie en individuele praktijkbegeleiding. In semester 3 en 4 ligt het accent op een cliëntgerichte benadering, de context van de zorgvrager, omgaan met dementie, omgaan met psychische zorgvragen, basiszorg, aangepaste voeding, organisatie van huishoudelijke taken, zorg voor leef-en woonklimaat, samenwerking, begeleide intervisie en individuele praktijkbegeleiding. In het laatste semester wordt aandacht geschonken aan complexe, specifieke en totaalzorg.

Voor wie

Wij richten ons op mensen met interesse in de zorg. De opleiding richt zich op mensen die werkzoekend zijn, tewerkgesteld zijn in een andere sector en zich wensen om te scholen of bij te scholen, mensen met een andere functie binnen een zorgorganisatie (zoals een poetsdienst of logistiek werk), schoolverlaters die hun opleiding niet hebben afgemaakt, mensen die omwille van zorg thuis (kinderen, ouders) of andere persoonlijke omstandigheden niet in het werkveld staan en geleidelijk aan terug willen instappen.

Waar en wanneer

Ronse, gebouwen van het internaat Vlaamse Ardennen, Ninovestraat 169, 9600 Ronse

Voor mensen zonder voorkennis loopt de opleiding over 5 semesters. Starten met de opleiding kan zowel in september als in februari.

Voor mensen die reeds een vooropleiding in de zorg hebben en zich wensen bij te scholen tot zorgkundige wordt er een verkort traject aangeboden. Dit verkort traject loopt over minstens 1 semester.

Documenten

Info

Meer informatie kan je krijgen bij Lien Lelieur via lien.lelieur@hetcvo.be of tel. 0486 22 80 03
of bij Jessie Darragas via zorg@hetcvo.be of tel. 0486 52 38 16.

Infosessies  op dinsdag 19 december en op dinsdag 9 januari, telkens om 18.30u in campus Vesalius Ninovestraat 169 te Ronse.


» meer info over deze opleiding

NIEUWS

23-01-2018

Reactie tegen de sluiting van Agentschap Integratie en Inburgering (AII),loket Ronse

lees meer...
22-12-2017

Onze beste wensen voor 2018

lees meer...
11-12-2017

Dringend: schorsing van de lessen op 11 december 2017

lees meer...
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete

HÉT CVO op SOCIALE MEDIA

© copyright hét cvo!
website by Delta Solutions
Share
Share