Medisch administratief bediende

Medisch administratief bediende is een opleiding die je voorbereidt op een administratieve job in de zorgsector. Je kan een onthaal in een ziekenhuis of dokterspraktijk verzorgen, patiënten begroeten en begeleiden, administratieve en logistieke taken uitvoeren en met gepaste ICT aan de slag. Tijdens een stage maak je kennis met de organisatie van de gezondheidszorg en krijg je de kans om je competenties verder te ontwikkelen.

In combinatie met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming kan je jouw Diploma Secundair Onderwijs behalen.

Medisch administratief bediende is een modulaire opleiding. Dat betekent dat je zelf gedeeltelijk de duur van jouw opleiding bepaalt, afhankelijk van het aantal modules dat je per schooljaar wenst te volgen.

De verschillende modules van de opleiding zijn:

 • Zakelijk Nederlands
 • PC-vaardigheden
 • Tekstverwerking
 • Klaviervaardigheden
 • Kantoorsoftware integratie
 • Secretariële vaardigheden
 • Medische ICT toepassingen
 • Medische correspondentie
 • Omgaan met patiënten
 • Deontologie voor medisch administratief bediende
 • Organisatie van de gezondheidszorg
 • Praktijk voor een medisch administratief bediende

Het aanbod van deze verschillende modules komt om de twee jaar aan bod.

Vrijstellingen

Heb je reeds attesten behaald in andere centra voor volwassenenonderwijs of bij de examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap, dan kun je in aanmerking komen voor vrijstellingen.

Misschien heb je ooit een cursus gevolgd of bepaalde kennis verworven voor een bepaald vak waar je geen officieel bewijs van hebt, dan kun je bij ons eventueel een vrijstelling verkrijgen na het afleggen van een vrijstellingsproef.

Vrijstellingsproeven

Voor bepaalde modules worden er vrijstellingsproeven georganiseerd. Wegens de huidige Coronamaatregelen kunnen we voorlopig geen data van vrijstellingsproeven vastleggen. Heb je interesse in het deelnemen aan de vrijstellingsproeven of wens je bijkomende informatie, gelieve dan contact op te nemen met de opleidingscoördinator via lien.lelieur@hetcvo.be of 0486 22 80 03.

Alle informatie over vrijstellingen en vrijstellingsproeven krijg je op de infosessie en de trajectbespreking met de opleidingscoördinator. Tijdens de trajectbespreking word je persoonlijk begeleid om een opleiding te volgen die voldoet aan uw wensen en noden.

Geïnteresseerd?

Wegens de huidige Coronamaatregelen kunnen we geen beleef- en infomomenten organiseren op onze campus.

Voor meer informatie over de opleiding Medisch administratief bediende, kun je contact opnemen met de opleidingscoördinator Lien Lelieur door te bellen naar 0486 22 80 03 of te mailen naar lien.lelieur@hetcvo.be

Online inschrijven voor deze opleiding is niet mogelijk. Cursisten die zich wensen in te schrijven voor de opleiding Medisch administratief bediende, maken eerst een afspraak met de opleidingscoördinator. lien.lelieur@hetcvo.be

Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Share
Share