Infomomenten

Wegens de huidige Coronamaatregelen kunnen we geen beleef- en infomomenten organiseren op onze campus.

Schrijf je in op één van onze live infomomenten van de opleiding Zorgkundige.

Tijdens een online infomoment krijg je uitgebreide informatie over de opleiding. Je zal ook de kans krijgen om vragen te stellen aan de coördinatoren Lien en Nathalie.

    • dinsdag 19 mei 2020 om 18.30 u.
    • woensdag 27 mei 2020 om 15.00 u.
    • woensdag 27 mei 2020 om 18.30 u.
    • donderdag 11 juni 2020 om 18.30 u.

Wat

De zorgkundige werkt in een verzorgingsinstelling of in de thuisverpleging. Hij of zij helpt de verpleegkundige bij de zorgverlening aan patiënten of bewoners in een gestructureerde zorgequipe onder toezicht van een verpleegkundige. Dit kan zowel ambulant, thuis, als in een verzorgingsinstelling.

In de opleiding Zorgkundige ligt de focus op communicatief gedrag, logistieke basisvaardigheden in de zorgsector, EHBO, hef-en tiltechnieken, onderhoud, cliëntgerichte benadering, de context van de zorgvrager, omgaan met dementie, omgaan met psychische zorgvragen, basiszorg, aangepaste voeding, organisatie van huishoudelijke taken, zorg voor leef-en woonklimaat, samenwerking, complexe, specifieke en totaalzorg, begeleide intervisie en individuele praktijkbegeleiding.

Je kan een halftijdse of voltijdse dagopleiding tot Zorgkundige volgen.

De opleiding Zorgkundige volgen in combinatie met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming leidt tot het Diploma Secundair Onderwijs.

Voor wie

Wij richten ons op mensen met interesse in de zorg. De opleiding richt zich op mensen die werkzoekend zijn, tewerkgesteld zijn in een andere sector en zich wensen om te scholen of bij te scholen, mensen met een andere functie binnen een zorgorganisatie (zoals een poetsdienst of logistiek werk), schoolverlaters die hun opleiding niet hebben afgemaakt, mensen die omwille van zorg thuis (kinderen, ouders) of andere persoonlijke omstandigheden niet in het werkveld staan en geleidelijk aan terug willen instappen.

Voor mensen die reeds een vooropleiding in de zorg hebben en zich wensen bij te scholen tot zorgkundige wordt er een verkort traject aangeboden.

Waar en wanneer

Ronse, gebouwen van het internaat Vlaamse Ardennen, Ninovestraat 169, 9600 Ronse

Inschrijven voor de opleiding

Online inschrijven voor deze opleiding is niet mogelijk. Om in te schrijven voor de opleiding, neem je contact op met de opleidingscoördinator Lien Lelieur voor een intakegesprek.

Info

Meer informatie kan je krijgen bij Lien Lelieur via lien.lelieur@hetcvo.be of tel. 0486 22 80 03
of bij Jessie Darragas via zorg@hetcvo.be of tel. 0486 52 38 16.

Documenten

 

Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Share
Share