Culinair

Verras je partner, familie, vrienden maar vooral jezelf met de recepten die onze meesterkoks je aanleren tijdens onze delicieuze kooklessen voor beginners en gevorderden. De kooklessen bestaan uit verschillende modules.

Alles begint bij de modules "Basis koken" en "Lekker voor alledag" waar de grondbeginselen van het koken aangeleerd worden. Je neemt kennis van de elementaire begrippen van keukentechnologie en van het gebruik van keukenmaterialen. Je krijgt zicht op en leert omgaan met de basistechnieken middels een aantal eenvoudige basisbereidingen. Er worden basiskooktechnieken aangeleerd en  ingeoefend. Dit gebeurt door middel van het bereiden van een eenvoudige soep, een vlees- en een visgerecht en een eenvoudig dessert.

De tweede stap in ons traject van kooklessen krijgt vorm in de module "Trendy koken" waar je respectievelijk eenvoudige, (niet-) Europese menu's, eerder trendy of feestelijke menu's leert bereiden voor kleinere groepen en waarin gebruik wordt gemaakt van diverse kooktechnieken.

De derde stap is "Gastvrij koken" waarin je leert om verfijndere menu's te bereiden. Ook de regels van gastvrijheid en de zogenaamde tafeldienst komen hierbij subtiel aan bod.

Nieuw: vanaf volgend schooljaar starten we met de cursus "Bakken", gericht op zowel de meer ervaren huiskok als op de beginnende liefhebber. In deze module wordt de nadruk gelegd op zoete en op hartige gebakken.

Je kiest één of meer modules uit onderstaand aanbod.

Bekendmaking opleidingsaanbod en mogelijkheid tot inschrijven (via onze secretariaten en online) vanaf 15 mei.

De prijslijst per module voor verbruiksgoederen, kopiekosten en/of handboek kan je hier vinden.

Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Share
Share